Бивша партнерка. На оваа жена Маринко Роквиќ и направи вонбрачен син

 Познатиот фолк пеач дамнешната 1980 година бил во љубовна врска со Мила, со која денес го има Дарио.

Маринко не сакал да влезе во брак со Мила, но го признал нивниот син Дарио кој го носи неговото презиме Роквиќ. Дури после врската со Мила, маринко ја запознава сегашната сопруга Славица, со која има два сина, исто така пеачи Никола и Марко Роквиќ.

Дарио со сопругата живее во канада и е татко на два сина Ромео и Матео. Маринко е во редовен контакт со Дарио, а тој исто така често се слуша и со неговите полубраќа Никола и Марко. Не е познато дали Маринко останал во било каков контакт со поранешната партнерка Мила, но сигурно и е мило што Маринко одржува убав однос со нивниот син.

 

Во последните години Дарио доаѓа повремено во Белград да го посети татко му.