“Да Капо” бенд кој е составен од млади вљубеници во музиката

 

Млади ентузијасти кои една година егизстираат на македонската музичка сцена го сочинуваат бендот Да Капо.

Овие млади кои со огромна љубов се насочени кон музиката  свират буквално се, како народна така и забавна музика. Нивното име кое е поразличо од останатите бендови а означува почеток.

-Постоиме година ден како музички бенд и ова ни е втор проект . Да Капо е италијански збор што значи од почеток и кога го дававме името ова е соодветно со оглед на тоа што почнуваме од почеток. Добро легна името. Кумот е нашиот колега Горан, сите го подржавме во тоа, вели Васко од бендот.

Речиси една година со бендот е заедно и Мими Јовановска која како женски вокал идеално се вклопува во бендот.

-Пред една година дојдов во бендот па еве напредуваме, правиме проекти. Бендот го сочинуваат вкупно 6 момчиња Никола Давчев, Тоше на клавијатура , уште една клавијатура Горан, Влатко кларинетист, Тоше и Стефан на труба и јас и Мими вокалисти, вели Васко.

Бендот пее песни кои се барани од страна на публиката соодветно на нивните настапи каде што настапуваат.