Крај на една ера: Саша Поповиќ го напушта „Гранд“

 

Саша Поповиќ планира да се повлече од директорската позиција во фирмата, да го продаде својот дел и со семејството да се пресели во Опатија, каде што наводно веќе купил куќа.

-Вистина е дека Саша сака да се повлече од јавната сцена, на која е присутен повеќе од 40 години и тоа ќе се случи многу наскоро. Во почетокот на декември следната година Брена и Саша прославуваат 20-годишнина од основањето на „Гранд“, вели упатен извор за „Ало“.

Освен во „Гранд“ Поповиќ работи и други проекти, исто толку стресни и одговорни, што му одзема многу време, вели изворот и додава дека токму сопругата на Саша била воодушевена од одлуката.

Засега Брена не само што не планира да го остави бизнисот, туку и планира да го прошири. За наследници на Саша се во игра двајца – Жика Јакшиќ, продуцент во Гранд и идеен творец на „Ѕвездите на Гранд“ и „Никогаш не е доцна“, и Филип Живоиновиќ, кој веќе покажува интерес да се вклучи во семејниот бизнис.