Луѓе и настани КРАЈ! На Анабела ѝ преку глава, засекогаш се повлекува од естрадата!

Поп-пејачката Анабела Атијас одлучи да се повлече од јавниот живот, и тоа не на некое време, туку засекогаш!

Не сакам да зборувам по прашањето на јавниот живот, се повлекувам целосно, и тоа засекогаш. Не мора да давам изјави, не сакам да бидам јавна личност. Не ми годи. Никогаш не сакав да го живеам животот што го живеам сега и сакам да го запрам тоа. Веќе не сакам со никого да ја споделам мојата болка. Не сакам да бидам дел од оваа скаламарија, наречете го тоа како што сакате. Шалабајзерска работа, веќе не сакам да бидам јавна личност, се повлекувам комплетно“, изјави Анабела, која е очигледно повредена поради се’ што и’ се случува воживотот откако нејзината постара ќерка Луна Џогани влезе во реалното шоу „Задруга“.

На прашањето што ја натерало на овој чекор, како и дали причината се проблеми во деловниот и приватниот живот, таа одговара: Имам целосно право да не зборувам за деловниот и за приватниот живот. Како живо суштество, имам право тоа да го задржам за себе. Се предомислив, не сакам повеќе. Никој не ми е во кожата и имам право да се откажам. Не сакам да ме има во весниците или каде било на друго место.“

За време на разговорот, ја спомнавме и нејзината ќерка Луна, за која Анабела повеќе пати истакнуваше во јавноста дека и’ е најголема гордост.

Мојата Луна е полнолетна, има 22 години и сама одговара за себе. Не мора да го коментирам секој нејзин потег“, кратко одговори пејачката.